April 2020
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

DESCRIEREA PROIECTULUI

 

Distins vizitator,

Ne permitem sa va adresam aceste modeste randuri, cu speranta de a ne fi alaturi cu ganduri blande, cu competenta si expertiza Domniei voastre la care tanjim pentru rodnicia efortului nostru directionat spre promovarea si punerea in valoare a potentialul comunicativ si comunicator din Romania – in raport cu mediul european si nu numai.

Demersul initiat de Fundatia culturala LOBBYART a reusit sa catalizeze mai multi actanti reprezentand Institutul de Cercetari Socio-Umane din Sibiu, Institutul de Filosofie si Psihologie „Constantin Radulescu-Motru” al Academiei Romane, Institutul de Stiinte Politice si Relatii Internationale „Ion I. C. Bratianu” al Academiei Romane, Societatea Academica de Antropologie, Academia Fortelor Terestre ”Nicolae Balcescu”, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu si Universitatea Romano-Germana din Sibiu, Casa de cultura a studentilor Sibiu si UCEE Bruxelles-Romania (L’Unione Camere Esperti Europe).

Cei enumerati, in consens cu strategiile ”Europa 2020”, au lansat un parteneriat public, pe termen lung (n.n. patru ani), deschis si altor structuri organizatorice dispuse sa puna in valoare, prin efort comun, potentialul comunicativ si comunicator din Romania, sub motto-ul ”European, comunicativ si comunicator”. Toti actantii doresc sa identifice si sa sustina profilul generatiei decizionale din Romania anilor 2020-2035, in consonanta cu prognoza de dezvoltare din Romania (n.n. raportata de Academia Romana).

Ca atare, se vor oganiza anual sapte sesiuni de comunicare. Materialele vor fi publicate in ”Caietele preconferentiale de comunicare” (sase la numar) si in volumul ”Antropologia Comunicarii”, care incununeaza cea de-a saptea sesiune din anul in curs. De facto, cele mai bune referate vor fi prezentate in ultima conferinta de excelenta. La acest tip de sesiuni de comunicari – fara taxe (n.n. denumite sesiunile solidaritatii europene), participantii vor primi materialele editate de initiatori, fara obligatii pecuniare. Temele vizeaza studierea pluridisciplinara a translatiei celor sapte arte medievale (n.n. Triviumul; Quadriviumul) spre societatea actuala (n.n. informationala – IT&C si spre tehnologia 3D-4D).

Conluziile dorim sa le reunim anual in ”Charta Antropologiei Comunicarii”. Documentul va cuprinde rezumatele temelor aplicative lansate de referenti – care vor obtine recenzii pozitive din partea Comitetului Stiintific. Materialele din ”Caietele preconferentiale de comunicare”, dar si cele din volumul conferintei ”Antropologia Comunicarii”, vor fi redactate si in limba engleza (n.n. sau germana, ori franceza), si vor respecta normele Academiei Romane.

Cu alese sentimente de consideratie,
PhD. Adrian POPESCU